Volledig scherm
Speciale troepen houden de man aan die dreigde een brug in Kiev op te blazen. © REUTERS

‘Oud-soldaat’ Oekraïense leger dreigt brug op te blazen in Kiev

Een man is vandaag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonnen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr, waar hij op stond, op te blazen.

Volledig scherm
Een groot aantal politieauto's, een pantserwagen en bewapende agenten kwam ter plaatse © EPA

De man blokkeerde het verkeer door zijn auto overdwars neer te zetten. Daarnaast lag het metroverkeer in de metropool enige tijd stil, maar voor zover bekend vielen er geen doden of gewonden. Op sociale media klaagden veel Oekraïners vooral over de files die ontstonden door het voorval.

Een groot aantal politiewagens en bewapende agenten kwam ter plaatse, terwijl speciale eenheden en sluipschutters de brug bewaakten. De politie van Kiev liet weten dat het incident ongeveer twee uur duurde. Een politiefunctionaris zei dat de eenheden het incident beschouwden als ‘een voorbereiding op een terroristische daad’.

Verschillende media meldden dat het gaat om een oud-soldaat van het Oekraïense leger. Hij zou van de Krim komen, het eiland dat in 2014 werd geannexeerd door Rusland. Burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev vertelde journalisten dat de dader mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol.

Volledig scherm
Speciale eenheden en sluipschutters bewaakten de brug over de Dnjepr. © EPA
  1. Dochtertje (4) ziet hoe Nederlander haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    Dochtertje (4) ziet hoe Nederlan­der haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    De 42-jarige Nederlander Thomas C. bleef zijn vriendin steken, zelfs toen zijn dochtertje hem smeekte te stoppen. Dat bleek vandaag voor de Belgische rechter. C. wordt beschuldigd van doodslag op zijn 38-jarige vriendin en van poging doodslag op haar buurvrouw. ,,Mijn moeder is dood door mijn vader met een hakmes. Ik zei ‘stop’ maar hij stopte niet’’, verklaarde de 4-jarige dochter.