Volledig scherm
Theresa May op archiefbeeld © EPA

'Partijgenoten overleggen over afzetten May'

Conservatieve Britse parlementariërs hebben overlegd over het afzetten van de Britse premier Theresa May. Zo'n vijftig tegenstanders van de brexitplannen van May bespraken hoe en wanneer ze hun partijleider tot aftreden kunnen dwingen, bericht de BBC.

De leden van de denktank European Research Group (ERG) van de conservatieve partij kwamen gisteravond bijeen. Ze spraken toen openlijk over de politieke toekomst van May. Om haar af te kunnen zetten als conservatieve leider, moet eerst een interne partijverkiezing in gang worden gezet. Daarvoor is de momenteel de steun nodig van 48 conservatieve parlementariërs, 15 procent van het totaal.

Op de bijeenkomst klonken opmerkingen als ,,ze is een ramp'' en ,,iedereen die ik ken is van mening dat ze moet opstappen'', bericht de BBC. Toch lijken de ERG-leden niet van plan te zijn May onmiddellijk uit te dagen. Ze willen eerst een kandidaat vinden die een goede kans heeft de premier te verslaan in een partijverkiezing.

  1. ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’
    PREMIUM

    ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’

    Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - lastig deed vinden. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef."