Politie vindt uitgehongerde kinderen in hondenhok van huis in Texas

videoDe Amerikaanse politie heeft gisteren een gruwelijke ontdekking gedaan in een woning in Texas. Na een melding over een slaande ruzie, ontdekten agenten er vier ondervoede kinderen. Twee van hen zaten opgesloten in een hondenhok. Op de koelkast en de voorraadkasten zaten sloten, zodat de kinderen er niet in konden.

,,Het ergste geval van kindermishandeling dat ik ooit gezien heb in mijn 44-jarige carrière”, noemde de plaatselijke sheriff het tafereel dat de politie even voor half acht ’s morgens aantrof in het huis in Decatur, vlakbij Dallas. Twee ondervoede kinderen zaten in een klein hondenhok geperst en twee anderen bevonden zich in een schuurtje, helemaal onder de uitwerpselen.

,,Alle vier de kinderen hadden honger en dorst”, aldus sheriff Lane Akin van Wise County. ,,Er was meer dan genoeg voedsel in de schuur, maar de koelkast en de kasten waren afgesloten, zodat de kinderen er niet in konden. Het ging om drie jongens van 1, 3 en 5 jaar en een meisje van 4.”

Vuil en half aangekleed

De oudste twee kinderen zaten in het hok, dat amper 90 op 90 centimeter groot was. De kleintjes zaten in de schuur. Ze waren vuil en maar half aangekleed.

Het ruziënde koppel – Andrew Fabila (24) en Paige Harkings (24) – werd beschuldigd van het in gevaar brengen van de kinderen. Harkings werd ook aangeklaagd voor mishandeling. De vrouw is de moeder van de vier kinderen te zijn, de man is de vader van één van hen. 

De kinderen zijn overgebracht naar een kinderziekenhuis in Fort Worth, waar ze onderzocht zullen worden. Over hun toestand is niets bekendgemaakt.

Volgens de kinderbescherming was er in het verleden al contact geweest met de familie. Die woonde toen nog op een ander adres.

Volledig scherm
© AP
Paige Harkings en Andrew Fabila, die onder de sneden zat.
Volledig scherm
Paige Harkings en Andrew Fabila, die onder de sneden zat. © AP
 1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

  Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen

  Nederlands lid ‘Pink Pan­ther-ben­de’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelen­dief­stal­len

  Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.