Politie vindt uitgehongerde kinderen in hondenhok van huis in Texas

videoDe Amerikaanse politie heeft gisteren een gruwelijke ontdekking gedaan in een woning in Texas. Na een melding over een slaande ruzie, ontdekten agenten er vier ondervoede kinderen. Twee van hen zaten opgesloten in een hondenhok. Op de koelkast en de voorraadkasten zaten sloten, zodat de kinderen er niet in konden.

,,Het ergste geval van kindermishandeling dat ik ooit gezien heb in mijn 44-jarige carrière”, noemde de plaatselijke sheriff het tafereel dat de politie even voor half acht ’s morgens aantrof in het huis in Decatur, vlakbij Dallas. Twee ondervoede kinderen zaten in een klein hondenhok geperst en twee anderen bevonden zich in een schuurtje, helemaal onder de uitwerpselen.

,,Alle vier de kinderen hadden honger en dorst”, aldus sheriff Lane Akin van Wise County. ,,Er was meer dan genoeg voedsel in de schuur, maar de koelkast en de kasten waren afgesloten, zodat de kinderen er niet in konden. Het ging om drie jongens van 1, 3 en 5 jaar en een meisje van 4.”

Vuil en half aangekleed

De oudste twee kinderen zaten in het hok, dat amper 90 op 90 centimeter groot was. De kleintjes zaten in de schuur. Ze waren vuil en maar half aangekleed.

Het ruziënde koppel – Andrew Fabila (24) en Paige Harkings (24) – werd beschuldigd van het in gevaar brengen van de kinderen. Harkings werd ook aangeklaagd voor mishandeling. De vrouw is de moeder van de vier kinderen te zijn, de man is de vader van één van hen. 

De kinderen zijn overgebracht naar een kinderziekenhuis in Fort Worth, waar ze onderzocht zullen worden. Over hun toestand is niets bekendgemaakt.

Volgens de kinderbescherming was er in het verleden al contact geweest met de familie. Die woonde toen nog op een ander adres.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
Paige Harkings en Andrew Fabila, die onder de sneden zat. © AP
  1. Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz
    Update/video

    Iran entert Britse olietanker in Straat van Hormuz

    Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.