Volledig scherm
De Australische premier Scott Morrison. © Getty Images

Politieke leiders Australië worden het eens: homo's gaan niet naar de hel

In de laatste dagen voor de Australische verkiezingen lopen de gemoederen hoog op rondom een opmerkelijke vraag: gaan homo's naar de hel? De conservatieve premier Scott Morrison gaf na aandringen van oppositieleider Bill Shorten eindelijk een duidelijk antwoord: hij gelooft niet dat homo's naar de hel gaan. 

De religieuze premier was maandag in Perth voor de verkiezingscampagne toen een journalist hem vroeg of hij geloofde dat homo's naar de hel gaan. Morrison antwoordde ontwijkend: „Ik steun de wet van dit land en ik combineer mijn religie nooit met politiek.”

Oppositieleider Shorten, een voorstander van het homohuwelijk, vond het antwoord van Morrison niet bevredigend. Volgens Shorten had de premier direct duidelijk moeten maken dat hij denkt dat homo's niet naar de hel gaan. Daarnaast vond de oppositieleider het onbegrijpelijk dat er hier überhaupt over gesproken moest worden. 

Morrison liet vandaag in een nieuw statement weten dit een cheap shot,  een makkelijke manier van scoren in de verkiezingstijd te vinden. Daarnaast gaf de premier in het statement nu wel duidelijk aan dat hij niet gelooft dat homo's vanwege hun homoseksualiteit in de hel zullen belanden. De verkiezingen vinden komende zaterdag plaats.