Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de Indian Space Research Organisation (ISRO) kijken verslagen naar wat India’s eerste maanlanding had moeten worden. © AFP / Manjunath Kiran

Premier troost India na mislukte maanlanding: ‘onze reis en poging waren het waard’

Premier Narendra Modi van India is trots op de poging die zijn land heeft ondernomen om een voertuig op de maan te krijgen. Na de mislukte landingspoging, die het symbool moest worden van het nieuwe India, troostte hij de medewerkers van zijn ruimtevaartorganisatie. ,,Er zullen heel snel een nieuwe dageraad en een betere dag aanbreken.”

,,India is trots op ieder van jullie”, zei de minister-president in zijn 25 minuten durende toespraak. Daarin stelde hij dat India in zijn ‘glorieuze historie van duizenden jaren’ meer moeilijke momenten heeft gekend. Die hebben de  spirit van het land volgens hem echter nooit gebroken. ,Veerkracht en vasthoudendheid zitten in ons bloed. We zijn altijd teruggeveerd en doorgegaan. Jullie kwamen zo dichtbij als maar mogelijk was. Blijf standvastig en kijk vooruit.  Ik kan met trots zeggen dat de poging het waard is geweest, net als de reis. De lessen van vandaag zullen ons sterker en groter maken.”

 1. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 2. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.