Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes  in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'. © Hollandse Hoogte / Piet den Blanken

Prikkeldraad en bewakingscamera's: nieuw Grieks vluchtelingenkamp mag niemand zomaar in of uit

Op het Griekse eiland Samos is een opvangkamp voor migranten in gebruik genomen waar niemand zomaar in of uit mag. Het kamp is afgesloten met prikkeldraad en er zijn bewakingscamera’s, röntgenscanners en magnetische deuren. 

  1. Ex-man vervolgd voor poging moord omdat hij googelde: ‘Krijgt gevangene nog pensioen?’
    PREMIUM

    Ex-man vervolgd voor poging moord omdat hij googelde: ‘Krijgt gevangene nog pensioen?’

    Een 50-jarige man uit België die zijn vrouw wurgde met een verlengkabel, ontkent dat hij ‘met voorbedachte rade’ heeft gehandeld. De vrouw overleefde de wurging door een speling van het lot. Zelfs de ambulancemedewerkers dachten dat de vrouw dood was toen zij het strak aangespannen verlengsnoer zagen. De aanklager wilde de man aanvankelijk vervolgen voor poging doodslag, maar door zijn surfgedrag is dat verzwaard naar poging tot moord. Hij riskeert twaalf jaar cel.