De ‘passieve reactie’ van de politie op de moorden in Port Harcourt veroorzaakte een golf van protesten van vrouwelijke activisten.
Volledig scherm
De ‘passieve reactie’ van de politie op de moorden in Port Harcourt veroorzaakte een golf van protesten van vrouwelijke activisten. © Screenshot BBC

Reeks ‘rituele’ moorden op prostituees Nigeria: twee verdachten vast

De politie in Nigeria heeft twee verdachten gearresteerd voor de dood van minstens acht prostituees in Port Harcourt. De slachtoffers werden vermoord in diverse hotels. De moordgolf veroorzaakte een golf van protesten van vrouwelijke activisten in de havenstad.  

  1. China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkongers te verwelkomen

    China furieus over plannen Verenigd Koninkrijk om Hongkon­gers te verwelko­men

    Als het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk haar poorten opent voor ruim drie miljoen Hongkongers, zal Peking met ‘grote tegenmaatregelen’ reageren. Dat zeggen de Chinese autoriteiten vandaag naar aanleiding van het besluit van premier Boris Johnson om het Britse visumbeleid voor mensen uit Hongkong te verruimen. China stelt dat het Verenigd Koninkrijk ‘absoluut geen recht heeft op bemoeienis’, maar volgens de Britse regering schendt China de autonomie van Hongkong op ernstige wijze.