Volledig scherm
PREMIUM
Een groep Syrische en Koerdische burgers, op de vlucht voor de Turkse opmars in Noord-Syrië. © AFP

Reportage uit oorlogsgebied Noord-Syrië: ‘We zijn zo ontzettend bang’

Verslaggever Harald Doornbos is in Noord-Syrië, waar de angst regeert sinds Turkije het gebied is binnengevallen. Reportage uit het dorpje Maharkan: ‘We kunnen geen kant meer op.’

Welkom in Maharkan: een orthodox Syrisch dorpje, pal aan de grens met Turkije waar Syrische christenen wonen. Marhakan ligt in Noord-Syrië, heeft 62 inwoners, veertien huizen, een kerk en een paar brommers. Deze Syrische christenen spreken nog Aramees, de taal die werd gesproken door Jezus.

Er is echter een probleem - een levensgroot probleem: De inwoners van Maharkan hebben geen idee of zij en hun dorp de dag van morgen zullen overleven.

  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.