Een kind krijgt speciale voeding in een ziekenhuis in Somalië. Volgens Unicef stijgen de kosten van de therapeutische voeding door de stijgende voedselprijzen.
Volledig scherm
Een kind krijgt speciale voeding in een ziekenhuis in Somalië. Volgens Unicef stijgen de kosten van de therapeutische voeding door de stijgende voedselprijzen. © AFP

Ruim tien miljoen ondervoede kinderen door droogte, corona en oorlog in Oekraïne

Wereldwijd zijn meer dan 10 miljoen kinderen in gevaar door acute ondervoeding. Volgens Unicef verslechtert de situatie in de Hoorn van Afrika en neemt het aantal gevallen van ernstige ondervoeding ook in andere delen van de wereld ernstig toe. 

  1. Verloofde van Gabby Petito in notitieboekje: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’
    moord tijdens roadtrip

    Verloofde van Gabby Petito in notitie­boek­je: 'Ik vermoordde haar omdat ze pijn had na ongeluk’

    De moordenaar van de inmiddels wereldberoemd geworden Gabby Petito (22) maakte een einde aan haar leven omdat hij haar ‘uit haar lijden wilde verlossen’. In een recent vrijgegeven notitieboekje schreef Brian Laundrie dat zijn vriendin ‘helse pijnen’ had overgehouden aan een ongeval. ,,Ik heb een einde gemaakt aan haar leven, ik dacht dat het barmhartig was.” De advocaat van de familie van Gabby doet de brief af als totale onzin.