President Trump maakt een praatje met zijn Russische ambtsgenoot Poetin
Volledig scherm
President Trump maakt een praatje met zijn Russische ambtsgenoot Poetin © AFP

Rusland: Geen bewijs voor aanklacht over inmenging bij verkiezingen VS

Het Kremlin heeft de Amerikaanse beschuldigingen over inmenging bij de  presidentsverkiezingen in de VS van de hand gewezen. Bij de samenzwering zouden dertien Russische staatsburgers zijn betrokken. 'Geklets', adus de Russen. 

  1. Chinese president Xi richt zich bij afscheid tot Poetin: ‘Wij zijn drijvende kracht achter verandering’

    Chinese president Xi richt zich bij afscheid tot Poetin: ‘Wij zijn drijvende kracht achter verande­ring’

    De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals nog niet tevoren in honderd jaar tijd, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.
  2. Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    Russische ex-president dreigt rechters ICC in Den Haag met raket: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’

    De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het besluit van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC), om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de huidige Russische president Vladimir Poetin, verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor het internationaal recht. Ook dreigt hij de rechters met het afschieten van een hypersonische raket op het strafhof: ‘Houd de lucht maar goed in de gaten’.