Schietpartij bij huldiging Toronto Raptors

UpdateBij een schietpartij in de Canadese stad Toronto zijn vier mensen gewond geraakt. Daar waren naar schatting zo’n 2 miljoen mensen op de been om de Toronto Raptors te huldigen. De basketbalploeg veroverde als eerste Canadese club de titel in de NBA.

De schoten klonken volgens Canadese media in de buurt van het stadhuis. Videobeelden tonen chaotische toestanden: vluchtende mensen duwen elkaar opzij in een poging een veilig heenkomen te zoeken. De politie meldt dat vier mensen gewond zijn geraakt, maar dat niemand in levensgevaar is.

Ook raakte een aantal mensen lichtgewond toen paniek uitbrak en er mensen onder de voet werden gelopen. Maar de rust keerde snel terug, nadat de speaker de menigte vanaf het podium tot kalmte maande. Kort daarna werden alle toespraken hervat.

Het is nog niet bekend wat er precies is voorgevallen. De politie zegt dat twee vuurwapens in beslag zijn genomen en twee aanhoudingen zijn verricht. 

Volledig scherm
Zo'n 2 miljoen mensen waren maandag naar schatting in Toronto op de been om de Raptors te huldigen. © AFP
Volledig scherm
Politie te paard blokkeert de straten van Toronto zodat medische hulpdiensten de slachtoffers kunnen helpen. © AP
  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.