Dinsdag vond er in Buffalo (New York) een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de tien omgekomen slachtoffers van de aanslag zaterdag in een supermarkt.
Volledig scherm
Dinsdag vond er in Buffalo (New York) een herdenkingsbijeenkomst plaats voor de tien omgekomen slachtoffers van de aanslag zaterdag in een supermarkt. © AFP

Schutter Buffalo deelde plannen kort voor aanslag in chatroom

De 18-jarige man die zaterdag tien mensen doodschoot en drie anderen verwondde in een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo (New York), deelde een half uur voor zijn daad in een chatroom zijn plannen met een klein groepje gelijkgestemden. Geen van hen waarschuwde de politie en de schietpartij verliep grotendeels zoals voorzien, schrijft The New York Times.

  1. Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

    Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

    De ouders van een te vroeg geboren en daarna overleden baby in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, hebben een ziekenhuis aangeklaagd nadat personeel het lichaam van het kindje naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk bij het afval had gedumpt. Ouders Alana Ross en Daniel McCarthy wilden hun Everleigh begraven, maar het ziekenhuis liet hen enkele dagen voor de begrafenis weten dat het lichaampje nergens te vinden was.