Forensisch onderzoek in de wijk Keyham in Plymouth waar de schietpartij plaatsvond.
Volledig scherm
Forensisch onderzoek in de wijk Keyham in Plymouth waar de schietpartij plaatsvond. © Getty Images

Schutter Plymouth (22) doodde zijn moeder en vier anderen, jongste slachtoffer is 3-jarig meisje

UpdateDe 22-jarige Jake Davison die gisteravond in de Engelse havenstad Plymouth om zich heen schoot, had het op zijn moeder gemunt. De 51-jarige Maxine was zijn eerste slachtoffer. Daarna doodde de jongeman nog vier andere personen, waaronder een meisje van 3 jaar, melden lokale media. Ook een familielid van het meisje, haar 43-jarige vader, kwam om het leven.

 1. Noord-Korea zet leger in bij strijd tegen snel verspreidend coronavirus

  Noord-Ko­rea zet leger in bij strijd tegen snel versprei­dend coronavi­rus

  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat het leger inzetten om de distributie van medicijnen in de hoofdstad Pyongyang in goede banen te leiden. Het besluit is gevallen tijdens een spoedvergadering van het politbureau, melden staatsmedia maandag. Het Aziatische land erkende vorige week voor het eerst met een “explosieve” Covid-uitbraak te kampen. Vermoedelijk betreft het de omikronvariant van het coronavirus.
 2. Zes doden, waaronder een kind, door schietpartij in Britse stad Plymouth
  Play
  video/UPDATE

  Zes doden, waaronder een kind, door schietpar­tij in Britse stad Plymouth

  Eén van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij donderdagavond in de Britse havenplaats Plymouth is een kind van 10 jaar oud, melden Britse media en een parlementariër uit de regio. In totaal kwamen zes mensen, onder wie ook de schutter, om het leven. Een onbekend aantal mensen is gewond geraakt en wordt nog behandeld. Het gaat om de dodelijkste schietpartij in het Verenigd Koninkrijk in elf jaar tijd.