Volledig scherm
Senator Elizabeth Warren © AFP

Senator eist miljoen dollar van Trump na 'winnen' weddenschap

UpdateEen Amerikaanse senator heeft een DNA-test ondergaan nadat ze was uitgedaagd door president Donald Trump. Die beschuldigde Elizabeth Warren ervan valselijk te beweren dat ze afstamt van de oorspronkelijke inwoners van de Verenigde Staten. De senator eist nu haar miljoen dollar op die Trump haar ooit beloofde. 

Trump noemde Warren eerder spottend 'Pocahontas', een verwijzing naar een indianenprinses uit de zeventiende eeuw. Hij beloofde in juli een miljoen dollar te zullen doneren aan het favoriete goede doel van de Democrate als zij kon bewijzen dat ze Indiaanse voorouders heeft. Dat kan een dure grap worden voor de president.

Warren stelt nu dat uit onderzoek door professor Carlos Bustamante van de universiteit van Stanford is gebleken dat ze wel degelijk afstamt van indianen. Ze verwacht dat Trump het beloofde miljoen ook daadwerkelijk ophoest. ,,Stuur de cheque maar naar het National Indigenous Women's Resource Center'', schreef ze op Twitter aan de president. Die charitatieve organisatie zet zich in om inheemse vrouwen te beschermen tegen geweld.

Trump ontkende maandag overigens dat hij een belofte van een miljoen dollar heeft gedaan (‘zo heb ik het niet gezegd’), maar daar werd hij direct mee om de oren geslagen. Warren twitterde het filmpje waarop is te zien dat Trump die belofte wel degelijk heeft gedaan. ,,Last van geheugenverlies, Trump? Moeten we er een dokter bijhalen?''

 1. ‘Geen aanwijzingen Rusland-connectie Trump, mogelijk belemmering rechtsgang’
  Mueller ontevreden over Trump

  ‘Geen aanwijzin­gen Rus­land-connectie Trump, mogelijk belemme­ring rechtsgang’

  Het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat president Donald Trump of zijn campagneteam samenwerkten met Rusland in 2016. Dat verklaarde de Amerikaanse minister William Barr vandaag. Uit het rapport blijkt wel dat Mueller er ‘niet voldoende vertrouwen in heeft‘ om Trump vrij te pleiten van belemmering van de rechtsgang tijdens het onderzoek. Er gaan nu stemmen op om Mueller onder ede te horen over zijn bevindingen.
 2. Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’
  PREMIUM

  Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederland­se natuur, alles is dichtbij’

  Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.