De in beslag genomen wapens en andere spullen van de twee Fransen en de Nederlander.
Volledig scherm
De in beslag genomen wapens en andere spullen van de twee Fransen en de Nederlander. © Policía Nacional

Spaanse politie beëindigt ontvoering in drugsmilieu: Nederlander opgepakt

In Zuid-Spanje zijn vanmorgen twee Fransen en een Nederlander gearresteerd. Dit in verband met de ontvoering van iemand die een drugsschuld had. Het slachtoffer bevond zich op het moment van de arrestatie met twee van de verdachten in een agentschap in badplaats Benalmádena, melden Spaanse media.

De ontvoerde man stond op het punt om in dat agentschap de verkoop van zijn auto af te ronden en daarmee zijn drugsschuld af te lossen. De politie kon dat met een inval voorkomen, nadat een medewerker van het agentschap hen getipt had. Het slachtoffer had hem tijdens een eerder bezoek, op 11 maart, in een onbewaakt moment gevraagd alarm te slaan omdat hij tegen zijn wil werd vastgehouden. Daarop besloten agenten de verdachten te schaduwen.

Het slachtoffer werd ontvoerd toen hij had afgesproken met zijn schuldeiser. Die schuld had volgens de politie betrekking op drugshandel. De schuldeiser bracht de man daarna naar de twee Fransen in een woning in Benalmádena. 

Agenten doorzochten het huis en ontdekten er een illegale wietplantage en namen enkele wapens en een kapmes in beslag. Ook troffen ze er nachtviziers, hittedetectoren, portofoons, verrekijkers en verschillende hoeveelheden verdovende middelen aan.   

De illegale wietplantage.
Volledig scherm
De illegale wietplantage. © Policía Nacional
 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.