Meer dan 400 migranten van verschillende nationaliteiten bevonden zich aan boord van een schip dat dit weekeinde voor de kust van Lampedusa onderschept werd.
Volledig scherm
Meer dan 400 migranten van verschillende nationaliteiten bevonden zich aan boord van een schip dat dit weekeinde voor de kust van Lampedusa onderschept werd. © EPA

Steeds meer bootvluchtelingen bereiken Italiaans eiland Lampedusa

De Italiaanse autoriteiten zien opnieuw een toename aan bootvluchtelingen die via de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken. Alleen al dit weekeinde bereikten ruim 1.400 migranten het Italiaanse eiland Lampedusa, dat tussen Noord-Afrika en Sicilië ligt. Een ngo waarschuwt dat nog enkele honderden anderen in moeilijkheden verkeren in Maltese wateren.

 1. Venetie mogelijk bedreigd werelderfgoed door enorme cruiseschepen: ‘Groot probleem voor Italië’

  Venetie mogelijk bedreigd werelderf­goed door enorme cruisesche­pen: ‘Groot probleem voor Italië’

  Een belangrijk adviesorgaan van VN-organisatie Unesco denkt dat het verstandig is om Venetië toe te voegen aan de lijst van bedreigd werelderfgoed, omdat er nog altijd geen permanent verbod is op het aanmeren van enorme cruiseschepen. Deze mileuonvriendelijke vakantieschepen zijn al jaren een bron van ergernis en controverse in de Italiaanse stad. De Italiaanse minister van cultuur erkent op Twitter dat er geen tijd meer te verliezen is. ,,We moeten onmiddellijk de doorgang van grote schepen in het Giudecca-kanaal verbieden.”
 2. Vanwege corona heeft Lampedusa maar plek voor 90 vluchtelingen, er zitten er 1100
  Play
  PREMIUM
  Video

  Vanwege corona heeft Lampedusa maar plek voor 90 vluchtelin­gen, er zitten er 1100

  De stroom bootjes die vanuit Noord-Afrika het zuiden van Italië bereiken blijft maar groeien. Alleen al in de maand juli voeren meer dan zesduizend migranten de Middellandse Zee over. De opvangcentra op Lampedusa en Sicilië zijn overvol en steeds meer migranten proberen uit de centra te ontsnappen. De coronacrisis maakt de opvang van migranten nog gecompliceerder. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een uitzonderlijke situatie.