Volledig scherm
De volledig vernielde Seat die de motor van de twee Nederlanders door nog onbekende oorzaak schepte. © Polizei Münster

Stel uit Overdinkel overleden na zwaar ongeval op Duitse snelweg

Een ernstig verkeersongeluk vlak over de Duitse grens heeft vanmorgen vroeg het leven gekost aan twee motorrijders uit Nederland. Het gaat om een 61-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Overdinkel. Ze zaten volgens de politie met zijn tweeën op een motor die door nog onbekende oorzaak van achteren werd geschept door een auto. 

Het stel reed omstreeks 01.00 uur bij de stad Dorsten (Essen) op de Autobahn 31. Achter hen reed een 39-jarige automobilist uit het naburige Schermbeck. Om nog onverklaarbare redenen schepte hij de motor, die door de impact van de klap begon te slingeren en onderuit ging. De Seat van de Duitser ramde de vangrails op de middenberm, werd weer op de weg gekatapulteerd, vloog over de kop en en belandde ondersteboven in de groenstrook naast de weg.  

Te laat

Een 47-jarige automobiliste uit het district Steinfurt bij Münster merkte de op de weg liggende motor te laat op en kon de 51-jarige vrouw uit Nederland die gewond op het wegdek lag niet meer ontwijken. Ze was op slag dood. De Mercedes van de Duitse vrouw kwam op de vluchtstrook tot stilstand. Hetzelfde gebeurde met een achteropkomende Hyundai die zwaar beschadigd raakte door rondvliegende onderdelen van de motor en auto.  

De 61-jarige man uit Overdinkel raakte zwaargewond door de klap waarmee zijn motor onderuit vloog en bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Hulpverleners ontfermden zich over de 39-jarige automobilist die de twee motorrijders had geschept. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De 47-jarige bestuurster van de Mercedes raakte lichtgewond, net als de bestuurder van de Hyundai en vijf passagiers. De snelweg richting Emden was zo'n zeven uur volledig afgesloten Het verkeer werd omgeleid vanaf knooppunt Dorsten-West. 

In Duitsland geboren

De twee dodelijke slachtoffers woonden weliswaar in Overdinkel maar kwamen oorspronkelijk uit Duitsland, zegt de politie. De 51-jarige vrouw werd geboren in Ahaus, vlak over de grens bij Enschede.   

Onderzoek moet uitwijzen wie de motor bestuurde en hoe de bestuurder van de Seat de Nederlanders kon scheppen. Op verzoek van de officier van justitie is een expert ingeschakeld voor de reconstructie van het ongeval.