Een Chinese J-11 straaljager vliegt boven de Straat van Taiwan.
Volledig scherm
Een Chinese J-11 straaljager vliegt boven de Straat van Taiwan. © AP

Taiwan: China voert aanvalssimulaties uit op hoofdeiland

UPDATEChinese militaire vliegtuigen en schepen hebben zaterdagochtend (lokale tijd) aanvalssimulaties uitgevoerd op het hoofdeiland van Taiwan, zegt het Taiwanese ministerie van Defensie. Verscheidene groepen vliegtuigen werden waargenomen en een aantal daarvan stak de middenlijn in de Straat van Taiwan over.

 1. Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’
  Play
  Met video

  Pelosi: ‘VS zullen niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt’

  De Verenigde Staten zullen het ,,niet toestaan” dat Taiwan door China geïsoleerd raakt, zegt de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi vrijdagochtend vanuit Tokio. Haar bezoek aan Taiwan maakte Beijing deze week woedend en zorgde ervoor dat het Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat begon. Pelosi benadrukt dat haar bezoek ,,niet bedoeld was om de status quo in de regio te veranderen”.
 2. Nederlandse (24) zwaargewond na paraglide-ongeluk in Turkije: ‘Ik dacht dat mijn zusje dood was’
  PREMIUM
  familie boos

  Nederland­se (24) zwaarge­wond na paraglide-ongeluk in Turkije: ‘Ik dacht dat mijn zusje dood was’

  Bij een mislukte start van een paraglide-vlucht in het Zuid-Turkse Muğla is maandag een Nederlandse toerist zwaargewond geraakt. De 24-jarige vrouw uit Soest ligt met botbreuken in een Turks ziekenhuis en wacht op repatriëring naar Nederland. ,,Het is nog maar de vraag of mijn schoonzusje straks weer fatsoenlijk kan lopen. Ze moet zo snel mogelijk naar Nederland”, zegt familielid Eda Kilic tegen deze site.