Volledig scherm
© KHAOSOD

Thaise hond redt levend begraven baby

Een invalide hond is in het noorden van Thailand de trots van zijn dorp geworden nadat hij naar verluidt een levend begraven baby heeft gered. Het jongetje was begraven door zijn 15-jarige moeder. Dat meldt de Thaise politie.

De pasgeborene lag onder een laag vuil in de buurt van een boerderij in het district Chumpuang van provincie Nakhon Ratchasima, maar werd al snel gevonden door de 6-jarige hond Ping Pong die maar drie poten heeft doordat hij ooit werd aangereden door een auto. Die begon te blaffen waarna zijn baas, een herder, ter plekke ging kijken en de baby redde.

,,Ik denk niet dat er veel tijd zat tussen dat zijn moeder hem begroef en de hond hem vond”, aldus een functionaris ter plaatse tegen het Franse persbureau AFP. Hij voegde eraan toe dat de jongen gezond is en herstelt in het ziekenhuis.

De tienermoeder wordt poging tot moord ten laste gelegd. Volgens de functionaris probeerde het meisje haar kind van de hand te doen omdat ze bang was dat haar ouders boos zouden worden. ,,Dus nadat ze was bevallen, begroef ze hem”, zei hij. Het meisje is opgevangen door haar ouders en een psycholoog. Ze heeft volgens de functionaris heeft ze spijt van haar actie. De ouders van het meisje hebben besloten het kindje op de voeden.

De lokale media juichten de prestatie van de hond toe. Ook op sociale media wordt de goede daad van Ping Pong door velen geprezen.

  1. Vertrouwelijk politiedocument gevonden in mobieltje van medeverdachte moord Duitse politicus

    Vertrouwe­lijk politiedo­cu­ment gevonden in mobieltje van medever­dach­te moord Duitse politicus

    Zitten er bij Duitse veiligheidsdiensten sympathisanten van rechts-terroristische kringen? Dat vragen onderzoekers van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke (65) uit Kassel zich af. Dit omdat in de smartphone van een van de twee extreemrechtse verdachten een vertrouwelijk politiedocument is gevonden met de titel: onderzoek en opsporing bij terroristische geweldsmisdrijven van nationaal belang.
  2. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

    Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

    Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.