Volledig scherm
Schade aan de hangar waar het toestel naar binnen vloog. © AP

Tien doden bij vliegtuigongeluk in Texas; toestel vliegt hangar binnen

Bij een vliegtuigongeluk op het vliegveld van Addison, in de Amerikaanse staat Texas, zijn tien mensen om het leven gekomen, melden lokale media. Het vliegtuig vloog kort na het opstijgen een hangar op het vliegveld binnen. 

In de hangar waren volgens lokale autoriteiten geen mensen aanwezig toen het vliegtuig crashte en in brand vloog. Het vliegveld was 45 minuten gesloten na het ongeluk. De brandweer heeft uren geblust om het vuur uit te krijgen.

Een woordvoerster van de gemeente Addison, Mary Rosenbleeth, bevestigde dat alle inzittenden van het toestel zijn omgekomen. Over de oorzaak van het ongeval en de identiteit van de slachtoffers is nog niks bekend.

Het tweemotorige toestel, een Beechcraft BE-350 King Air, is volledig verwoest door het ongeluk.

 1. Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’
  video

  Uitgedroog­de koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’

  Door de allesvernietigende bosbranden die Australië de afgelopen tijd teisterden zijn naar schatting een miljard dieren omgekomen waaronder ontelbare koala's. Nu sprake is van de eerste regenbuien, haasten uitgedroogde buidelberen zich naar plekken waar water beschikbaar is. De Australische Pamela Schramm trof in de deelstaat New South Wales een wel heel dorstig exemplaar aan op het asfalt van een autoweg. Het dier likte, met gevaar voor eigen leven, druppels op die op het wegdek waren blijven staan.
 2. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

  Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.