Volledig scherm
Alyssa. © politiefoto Florida

Tiener schakelt huurmoordenaars in om ouders te laten doden

De politie in Florida heeft een 17-jarige middelbare scholiere aangehouden die de creditcard van haar ouders gebruikte om huurmoordenaars te betalen die haar vader en moeder van het leven moesten beroven. 

Alyssa Hatcher nam eerst omgerekend ruim 450 euro op van hun rekening: bedoeld voor een nog onbekende persoon die de opdracht zou uitvoeren. Toen hij dat niet deed, pinde de tiener ongeveer 840 euro met de creditcard om een andere huurmoordenaar in te schakelen.

De snode plannen van Hatcher konden worden verijdeld, omdat ze aan een vriend had verteld over het moordplan. Volgens die vriend hadden hij en Alyssa het gesprek in een etablissement dat bekend staat als drugshol waar jong en oud verdovende middelen koopt en gebruikt. De vriend tipte de politie waarna Alyssa kon worden aangehouden. 

De ouders van Hatcher maken het goed. Ze zijn zich volgens Amerikaanse media zoals CNN rot geschrokken en hebben aangifte gedaan tegen hun dochter. Ze verwijten haar dat ze hen van het leven wilde beroven. De tiener zit momenteel in voorarrest en moet binnenkort voorkomen. Ze heeft nog niet bekend, maar wel toegegeven dat ze haar ouders haat en een klein deel van het door haar gestolen geld aan drugs heeft besteed. 

Meervoudige moord

Hatcher wordt nu officieel verdacht van het plannen van een meervoudige moord. Als de tiener wordt veroordeeld, maakt ze kans op een fikse gevangenisstraf. De duur daarvan is, omdat ze nog minderjarig is, moeilijk in te schatten. Of de door de tiener ingeschakelde huurmoordenaars al zijn aangehouden, is onduidelijk. Evenmin is bekend hoe de privésituatie van de aangehouden tiener is. Ze zou met name door haar druggebruik veel conflicten met haar ouders hebben gehad.  

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.