Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Tientallen gedetineerden ontsnappen uit gevangenis in Venezuela

De Venezolaanse autoriteiten hebben een klopjacht georganiseerd na een grote gevangenisuitbraak op het Caribische eiland Margarita. Daar ontsnapten maandagnacht (lokale tijd) 65 gedetineerden uit een gevangenis bij La Asunción.

Viceadmiraal Alexander Velasquez zegt dat zo’n 2200 veiligheidstroepen jacht maken op de voortvluchtige gevangenen. ,,Van de 65 zijn er 5 weer aangehouden. En er is één persoon geëxecuteerd tijdens de ontsnapping’’, zegt hij.

Lokale media melden dat gevangenen beschikten over vuurwapens, munitie en een motorfiets. Zeker twee gevangenisbewakers raakten gewond toen de gedetineerden massaal de benen namen.

Margarita staat bekend als een populaire bestemming voor vakantiegangers. De burgemeester van de plaats Maneiro zegt op Twitter dat controleposten zijn ingericht en de gemeenschap is afgesloten.

Gevangenisuitbraken komen vaker voor in Venezuela, dat al jaren in een diepe crisis verkeert. Gevangenissen zitten regelmatig overvol en bewakers zijn vaak slecht getraind of corrupt.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.