De haven van Marioepol. Het Turkse vrachtschip dat na onderhandelingen tussen Ankara en Moskou is uitgevaren is inmiddels na een tussenstop in de Russische havenstand Novorossiejsk onderweg naar Turkije.
Volledig scherm
De haven van Marioepol. Het Turkse vrachtschip dat na onderhandelingen tussen Ankara en Moskou is uitgevaren is inmiddels na een tussenstop in de Russische havenstand Novorossiejsk onderweg naar Turkije. © AFP

Turks vrachtschip met graan dat als eerste Marioepol verliet via Rusland onderweg naar Turkije

Het Turkse vrachtschip dat na onderhandelingen tussen Ankara en Moskou is uitgevaren uit de Oekraïense haven Marioepol, is inmiddels na een tussenstop in de Russische havenstad Novorossiejsk onderweg naar Turkije. Het schip zou geladen zijn met graan toen het Oekraïne verliet. 

  1. President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    President Ivoorkust verleent zijn voorganger en voormalige rivaal gratie

    De president van Ivoorkust, Alassane Ouattara, heeft zaterdag aangekondigd gratie te verlenen aan zijn voorganger en oude rivaal, ex-president Laurent Gbagbo. Het besluit werd genomen nadat Ouattara, Gbagbo en Henri Konan Bédié, die tussen 1993 en 1999 president van Ivoorkust was, vorige maand een zeldzame ontmoeting hadden. Ouattara zou zich willen verzoenen met zijn voorgangers in de aanloop naar de verkiezingen in 2025.