Politieagenten zetten de omgeving rond het Museum of Modern Art (MoMA) af na een steekpartij waarbij twee medewerkers gewond raakten.
Volledig scherm
Politieagenten zetten de omgeving rond het Museum of Modern Art (MoMA) af na een steekpartij waarbij twee medewerkers gewond raakten. © REUTER

Twee gewonden bij steekpartij in museum MoMA in New York

UPDATEEen man heeft zaterdag twee mensen neergestoken in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. De slachtoffers, beiden medewerkers van het museum, zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Ze zijn in stabiele conditie, meldt de politie. De dader is nog voortvluchtig. Het museum is na het incident ontruimd.

  1. Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internationaal Gerechtshof
    klimaatverandering

    Steun VN-lidstaten voor bedreigd Vanuatu: advies gevraagd van Internatio­naal Gerechts­hof

    De lidstaten van de Verenigde Naties (VN) willen advies van het Internationaal Gerechtshof over het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN konden alle landen zich vinden in de adviesaanvraag. Ze willen dat het hof, dat in het Vredespaleis in Den Haag zetelt, duidelijk maakt welke wettelijke verplichtingen landen hebben om het klimaat te beschermen ‘tegen de uitstoot van broeikasgassen door de mens’.