De geblokkeerde Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump op een smartphone in de perszaal van het Witte Huis, vrijdagavond in Washington.
Volledig scherm
De geblokkeerde Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump op een smartphone in de perszaal van het Witte Huis, vrijdagavond in Washington. © REUTERS

Twitter doet @realDonaldTrump na bijna twaalf jaar en ruim 57.000 tweets zwijgen

In de bijna twaalf jaar dat zijn Twitter-account @realDonaldTrump bestond, heeft Donald Trump ruim 57.000 tweets verstuurd. Dat meldt Associated Press in een historisch overzicht van Trumps persoonlijke account met bijna 89 miljoen volgers. Het profiel werd vrijdag permanent geblokkeerd door Twitter uit vrees dat hij het zou gebruiken voor ‘verder aanzetten tot geweld’. 

 1. Machtsstrijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpartijen CDU en CSU

  Machts­strijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpar­tij­en CDU en CSU

  Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker van CDU en CSU voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de christendemocraten maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee kwam een eind aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union van de zusterpartijen en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de CDU.
 1. Lawaai in Hengelo: zo wordt de processierups aangepakt
  Play

  Lawaai in Hengelo: zo wordt de processie­rups aangepakt

 2. Verdachten dood 14-jarige Lotte blijven in de cel
  Play

  Verdachten dood 14-jarige Lotte blijven in de cel