Unesco vergadert nog tot het einde van deze maand online in Fuzhou in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Unesco vergadert nog tot het einde van deze maand online in Fuzhou in China. © AP

Unesco stelt zich harder op in strijd tegen klimaatverandering

Ook Unesco is op de activistische tour. De VN-organisatie ziet de opwarming van de aarde als grootste zorg en speelt het nu ook harder als daardoor Werelderfgoed wordt bedreigd. ,,Dit zijn de zaken waar we ons voor de toekomst druk over moeten maken.”

0 reacties

 1. Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’
  china/rusland

  Xi tegen Poetin: ‘Er komt verande­ring zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

  De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.
 2. ‘Vernederende klap’ voor Liverpool: stad van erfgoedlijst Unesco door nieuw voetbalstadion
  Play
  VIDEO

  ‘Vernede­ren­de klap’ voor Liverpool: stad van erfgoed­lijst Unesco door nieuw voetbalsta­di­on

  Haar rol als handelsmacht ten tijde van het Britse rijk en de architectonische schoonheid van het havengebied bezorgden het Britse Liverpool in 2004 een plaats op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een nieuw voetbalstadion zorgt er nu voor dat de stad die vermelding weer kwijtraakt. Vreemdste is nog wel dat het stadion er nog niet eens staat. Het opent op zijn vroegst pas in 2024 de poorten.