Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vakantiegangers in de file op Europese wegen

Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa in de file. Volgens de ANWB is het vooral in het zuiden van Duitsland, Frankrijk en Italië druk. De wachttijd bij de Gotthardtunnel is meer dan een uur.

,,De drukte komt zoals verwacht goed op gang. Het is nog geen zwarte zaterdag, maar het is alweer drukker dan vorige week”, aldus de ANWB. In Nederland is geen sprake van vakantiefiles, de files die er staan worden vooral veroorzaakt door ongelukken of werkzaamheden.

Voor de laatste regio in Nederland, Midden-Nederland, is gisteren de zomervakantie begonnen. In twee andere regio's hebben de scholen de deuren al eerder gesloten voor de vakantie.

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.