Vastgebonden jongen (13) gekaapte bus voorkwam een ramp

Een dag na de kaping van een bus met 51 schoolkinderen in de buurt van Milaan, lijkt het er steeds meer op dat Italië aan een ramp is ontsnapt. Een tiener aan boord van de bus kon de politie bellen.

 1. Mogelijke terrorist steekt schoolbus met 51 kinderen in brand in Italië
  Play
  video

  Mogelijke terrorist steekt schoolbus met 51 kinderen in brand in Italië

  Een man heeft vandaag een schoolbus met 51 kinderen gekaapt en het voertuig in brand gestoken in een voorstad van Milaan. Hij had benzine in de bus gegooid en riep dat niemand het zou navertellen. Zo ver kwam het niet; de politie wist alle kinderen op tijd te evacueren. Justitie onderzoekt een mogelijk terroristisch motief, aangezien de dader riep dat hij het migratiebeleid van de regering verafschuwde.
 2. LIVE | Zelenski beschuldigt Rusland van 'zinloze, barbaarse aanvallen’
  oorlog oekraïne

  LIVE | Zelenski beschul­digt Rusland van 'zinloze, barbaarse aanvallen’

  De Oekraïense president Zelenski beschuldigde Rusland zaterdag van “nieuwe terreur”. Volgens hem zijn op verschillende plekken in Oekraïne burgers gedood en gewond geraakt door “zinloze, barbaarse aanvallen” met raketten en mortieren, zo meldde hij in een videotoespraak. En Rusland is bereid mee te werken aan de “onvoorwaardelijke” export van graan uit Oekraïne. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.