Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolas Maduro. © AFP

Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp

De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het land. Dat maakte president Nicolas Maduro vandaag bekend.

De regering en het Rode Kruis zijn tot een akkoord gekomen om ‘samen te werken met VN-agentschappen om alle humanitaire hulp te bieden die mogelijk is’ in Venezuela, verklaarde Maduro.

Venezuela bevindt zich in een diepe crisis. Er is een ernstig gebrek aan voedsel, medicijnen, water en elektriciteit. Drie miljoen mensen zijn het land al ontvlucht. De oppositie probeert vrachtwagens met voedsel en andere hulp het land in te krijgen, het regime van president Maduro heeft tot nu toe geprobeerd dit te voorkomen.

  1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

    Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

    Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.