Volledig scherm
De Venezolaanse president Nicolas Maduro. © AFP

Venezuela bereikt akkoord met Rode Kruis over verdeling humanitaire hulp

De Venezolaanse regering heeft een akkoord bereikt met het Internationaal Comité van het Rode Kruis over de verdeling van humanitaire hulp aan het land. Dat maakte president Nicolas Maduro vandaag bekend.

De regering en het Rode Kruis zijn tot een akkoord gekomen om ‘samen te werken met VN-agentschappen om alle humanitaire hulp te bieden die mogelijk is’ in Venezuela, verklaarde Maduro.

Venezuela bevindt zich in een diepe crisis. Er is een ernstig gebrek aan voedsel, medicijnen, water en elektriciteit. Drie miljoen mensen zijn het land al ontvlucht. De oppositie probeert vrachtwagens met voedsel en andere hulp het land in te krijgen, het regime van president Maduro heeft tot nu toe geprobeerd dit te voorkomen.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.