Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Verdachte steekpartij Neurenberg zwijgt

De 38-jarige man die verdacht wordt van de steekpartij in Neurenberg heeft tot dusver niets gezegd over die beschuldiging. Dat heeft de Duitse politie vandaag bekendgemaakt. 

De vermoedelijke dader, die donderdagavond drie vrouwen ernstig verwondde op straat, had een mes bij zich toen hij werd aangehouden. Een verklaring daarvoor kon hij niet geven.

Zaterdag werd na DNA-vergelijk duidelijk dat de politie vermoedelijk de juiste man te pakken had. Ook zijn door getuigen opgegeven signalement klopte. Het gaat om een Duitser met een uitgebreid strafblad, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hem zal drievoudige poging tot moord ten laste worden gelegd. Het is nog gissen wat zijn motief was voor de aanval op de willekeurige slachtoffers, die op weg waren naar huis.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.