Lyubov Sobol begin deze maand toen ze bij de rechtbank in Moskou arriveerde en de media te woord stond.
Volledig scherm
Lyubov Sobol begin deze maand toen ze bij de rechtbank in Moskou arriveerde en de media te woord stond. © AP

‘Vertrouweling Navalni ontvlucht Rusland’

Lyubov Sobol, een naaste medewerker van de Russische oppositieleider Alexej Navalni, zou Rusland zijn ontvlucht. Anonieme bronnen hebben aan de Russische zenders RT en REN TV verteld dat de 33-jarige advocate zaterdag naar Turkije is gevlogen. Daarvandaan zou ze met onbekende bestemming verder zijn gereisd.

 1. Ruim 3400 aanhangers Navalny opgepakt, vrouw Julia inmiddels weer vrijgelaten
  Play
  VIDEO

  Ruim 3400 aanhangers Navalny opgepakt, vrouw Julia inmiddels weer vrijgela­ten

  Op verschillende plaatsen in Rusland zijn meer dan 3400 mensen aangehouden bij protesten voor de vrijlating van de gevangengenomen oppositieleider Aleksej Navalny. Onder hen ook Julia Navalny, zijn echtgenote, die inmiddels weer is vrijgelaten. Navalny riep zijn aanhang eerder deze week op vandaag de straat op te gaan uit protest tegen het bewind van president Poetin. Op de demonstratie in Moskou zijn zo’n 40.000 mensen afgekomen.
 2. New York Times: VS overweegt troepeninzet in Oost-Europa om ‘toegenomen Russische dreiging’

  New York Times: VS overweegt troepenin­zet in Oost-Europa om ‘toegenomen Russische dreiging’

  De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar Navo-lidstaten in Oost-Europa te sturen, zo meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1000 tot 5000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verder verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.