Lyubov Sobol begin deze maand toen ze bij de rechtbank in Moskou arriveerde en de media te woord stond.
Volledig scherm
Lyubov Sobol begin deze maand toen ze bij de rechtbank in Moskou arriveerde en de media te woord stond. © AP

‘Vertrouweling Navalni ontvlucht Rusland’

Lyubov Sobol, een naaste medewerker van de Russische oppositieleider Alexej Navalni, zou Rusland zijn ontvlucht. Anonieme bronnen hebben aan de Russische zenders RT en REN TV verteld dat de 33-jarige advocate zaterdag naar Turkije is gevlogen. Daarvandaan zou ze met onbekende bestemming verder zijn gereisd.

 1. Schatrijke Belgische barones op straat doodgeschoten, vermoedelijk door stiefzoon
  PREMIUM

  Schatrijke Belgische barones op straat doodgescho­ten, vermoede­lijk door stiefzoon

  De echtgenote van ooit een van de rijkste Belgen is voor haar woning op straat met vier kogels doodgeschoten, vermoedelijk door haar stiefzoon. Myriam ‘Mimi’ Ullens de Schooten (70) was een van de meest markante figuren van de Belgische adel: steenrijk getrouwd en met een hart van goud. Met haar stichting hielp Mimi, die zelf borstkanker had overwonnen, kankerpatiënten. Ze veilde zelfs haar eigen peperdure kunst voor hen.
 2. Ruim 3400 aanhangers Navalny opgepakt, vrouw Julia inmiddels weer vrijgelaten
  Play
  VIDEO

  Ruim 3400 aanhangers Navalny opgepakt, vrouw Julia inmiddels weer vrijgela­ten

  Op verschillende plaatsen in Rusland zijn meer dan 3400 mensen aangehouden bij protesten voor de vrijlating van de gevangengenomen oppositieleider Aleksej Navalny. Onder hen ook Julia Navalny, zijn echtgenote, die inmiddels weer is vrijgelaten. Navalny riep zijn aanhang eerder deze week op vandaag de straat op te gaan uit protest tegen het bewind van president Poetin. Op de demonstratie in Moskou zijn zo’n 40.000 mensen afgekomen.