Macron kreeg dinsdag een klap op de zijkant van zijn gezicht. Beelden van het incident werden gedeeld op Twitter.
Volledig scherm
Macron kreeg dinsdag een klap op de zijkant van zijn gezicht. Beelden van het incident werden gedeeld op Twitter. © Twitter

Vier maanden cel voor Fransman die Macron sloeg

De man die dinsdag de Franse president Emmanuel Macron een klap in het gezicht gaf is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan veertien voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Valence vanmiddag bepaald. 

  1. Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerbootdrama met ruim 800 doden in Oostzee

    Na 26 jaar nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma met ruim 800 doden in Oostzee

    Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.
  2. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

    Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

    Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.