Vier mensen doodgeschoten bij nachtclub in New York, meerdere gewonden

Update/VideoBij een nachtclub in New York waar illegale gokpraktijken plaatsvonden zijn vanmorgen lokale tijd vier mensen doodgeschoten. Zij overleden ter plekke aan hun verwondingen. Zeker drie anderen raakten gewond, bevestigt de politie.

De schietpartij, die rond 13.00 uur Nederlandse tijd gebeurde, vond plaats in Crown Heights in Brooklyn, een stadsdeel in New York. Een man en een vrouw zouden geboeid zijn afgevoerd, maar dat hebben de autoriteiten nog niet bevestigd. Ooggetuigen hebben vlak na de schietpartij een auto met piepende banden zien wegrijden.

De drie gewonden, een vrouw en twee mannen, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeren niet in levensgevaar. De schietpartij vond volgens de jonge berichten plaats in Triple A Aces: een privéclub waar tot in de vroege ochtend ruimten kunnen worden gehuurd voor wat heet ‘sociale doeleinden’, schrijft The New York Post.  Volgens de politie werd er in het pand illegaal gegokt.  

Over de toedracht van de schietpartij en de identiteit van de slachtoffers is nog niets duidelijk, dat moet verder onderzoek uitwijzen. Politiechef van het New York Police Department Dermot Shea heeft gemeld dat in het gebouw twee wapens zijn gevonden (een 9mm-geweer en een pistool) en verder dobbelstenen en speelkaarten. De dodelijke slachtoffers zijn, aldus Shea, mannen tussen de 32 en 49 jaar oud. Twee komen uit Brooklyn in New York, de anderen uit andere Amerikaanse staten. De club stond niet slecht bekend. Volgens de politie zijn er de afgelopen jaren nooit klachten uit de omgeving geweest over de locatie. 

Volledig scherm
© AFP
  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.