Viktor Orbán, premier van Hongarije en Europese dwarsligger.
Volledig scherm
PREMIUM
Viktor Orbán, premier van Hongarije en Europese dwarsligger. © AFP

Viktor Orbán splijt Europa: waarom niet álle landen een hekel aan de dwarse Hongaar hebben

Europese VolkspartijBijna de hele EU heeft inmiddels hoofdpijn van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Zijn laatste wapenfeit: het tegenhouden van de Europese begroting. Deze crisis moet deze week worden bezworen tijdens een EU-top. Het is echter bij lange na niet het eerste incident. En de Europese Volkspartij, waartoe hij behoort, weet totaal geen raad met hem.

 1. Indonesië vreest dat duikboot met 53 opvarenden gezonken is: olieresten gespot
  Update

  Indonesië vreest dat duikboot met 53 opvarenden gezonken is: olieresten gespot

  De Indonesische marine zoekt met man en macht naar een vermiste onderzeeboot met 53 mensen aan boord. De duikboot van Duitse makelij was bezig met een torpedo-oefening ten noorden van Bali, maar de marine verloor vandaag het contact met de bemanning. De autoriteiten vrezen dat op die plek de boot gezonken is naar een diepte van 600 à 700 meter. Op de plek van het laatste contact zijn olieresten op het wateroppervlak gezien, meldt het Indonesische ministerie van Defensie.
 2. Machtsstrijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpartijen CDU en CSU

  Machts­strijd om Merkels stoel: ‘der Armin’ kandidaat voor zusterpar­tij­en CDU en CSU

  Armin Laschet (60) is gekozen als lijsttrekker van CDU en CSU voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de christendemocraten maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een geheime stemming. Daarmee kwam een eind aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union van de zusterpartijen en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de CDU.
 1. Rutte: Notulen ministerraad worden openbaar
  Play

  Rutte: Notulen minister­raad worden openbaar

 2. Lancering geslaagd: SpaceX brengt astronauten naar ISS
  Play

  Lancering geslaagd: SpaceX brengt astronau­ten naar ISS