Volledig scherm
Eerbetoon aan Emiliano Sala © AFP

Voetballer Sala overleden aan hoofd- en borstletsel

Niet verdronkenDe voetballer Emiliano Sala, die op 28-jarige leeftijd slachtoffer werd van een vliegtuigongeluk, is overleden aan hoofd- en borstletsel. Dat blijkt na onderzoek door een patholoog op zijn lichaam. Gebleken is dat de recordaankoop van Cardiff City niet is verdronken.

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari boven Het Kanaal van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Cardiff, nadat Sala van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City.

Het lichaam van de verongelukte voetballer werd vorige week geborgen. Aan de hand van zijn vingerafdrukken kon hij worden geïdentificeerd. De piloot is nog steeds spoorloos. Zijn familie is een crowdfundactie gestart om de zoektocht mogelijk te maken.

  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.