Via een intensief vaccinatieprogramma wordt geprobeerd de ebola-uitbraak in Guinee onder controle te houden. Het nieuwe geval is een meisje dat vanuit Guinee naar Ivoorkust reisde.
Volledig scherm
Via een intensief vaccinatieprogramma wordt geprobeerd de ebola-uitbraak in Guinee onder controle te houden. Het nieuwe geval is een meisje dat vanuit Guinee naar Ivoorkust reisde. © AFP

Voor het eerst in 25 jaar weer ebolageval in Ivoorkust

In Ivoorkust is voor het eerst in 25 jaar het ebolavirus weer opgedoken, zo bevestigen de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en minister Pierre Dimba van Volksgezondheid van het West-Afrikaanse land. Volgens Dimba zou het gaan om een geïsoleerd geval en betreft het een 18-jarig meisje dat vanuit buurland Guinee het land binnenkwam.

  1. Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoestand Hongarije vanwege oorlog
    Met video

    Dit gebeurde er vannacht: Russen veroveren terrein in de Donbas, noodtoe­stand Hongarije vanwege oorlog

    Het offensief van het Russische leger in de Donbas gaat onverminderd door. Russische troepen zijn vol in de aanval gegaan bij een rivier in het oosten van de Donbas-regio, waarbij ze het Oekraïense stadje Svitlodarsk hebben ingenomen. Ook enkele plaatsen in de omgeving zijn onder Russische controle gekomen. De gouverneur van Donetsk heeft claims van de pro-Russische separatisten bevestigd.