Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Voortvluchtige crimineel verraadt zichzelf wel heel knullig via Facebook

Een voortvluchtige man uit Canada is opgepakt nadat hij op Facebook zijn verblijfplaats had verklapt. De 27-jarige Jessie Dean Kowalchuk kon de verleiding niet weerstaan om een bericht te sturen naar een lokaal televisiestation dat aandacht besteedde aan zijn zaak.

De autoriteiten in Brits-Columbia waren al geruime tijd op zoek naar de man, die tijdens zijn proeftijd in de fout was gegaan. Het is niet duidelijk welke misdaad hij eerder had begaan. Kowalchuk bleek de provincie te zijn ontvlucht en zich al jaren op te houden in het aangrenzende Alberta.

De man kon kennelijk de verleiding niet weerstaan om het televisiestation te wijzen op zijn nieuwe verblijfplaats. ,,Ik heb nieuws voor jullie, stelletje idioten. Ik ben in Edmonton en kom niet meer terug’’, schreef Kowalchuk volgens het televisiestation in een Facebookbericht.

De politie kon de man vervolgens inderdaad arresteren in die stad. Het is onduidelijk hoe de politie dankzij het bericht zo snel zijn precieze verblijfplaats wist te achterhalen. ,,We zijn in onze nopjes dat hij het bericht stuurde met de mededeling waar hij woonde in Alberta’’, zei een politiefunctionaris tegen omroep CBC.