Dit werk werd toegeschreven aan een kunstenaar uit de kringen van de Spaanse schilder José de Ribera, maar zou zomaar eens van de grote Caravaggio kunnen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit werk werd toegeschreven aan een kunstenaar uit de kringen van de Spaanse schilder José de Ribera, maar zou zomaar eens van de grote Caravaggio kunnen zijn. © Ansorena Auction

Waarom de waarde van dit kunstwerk van 1500 euro naar 150 miljoen euro schoot

CaravaggioDe ontdekking van een ‘nieuwe’ Caravaggio van misschien wel 150 miljoen euro zet de kunstwereld op z’n kop. Acht redenen waarom het volgens Liesbeth Helmus, Caravaggio-fan en conservator van het Centraal Museum in Utrecht, zo bijzonder is.

 1. Zoontjes omgekomen bij brand in België, op moment dat hun moeder ze even alleen thuislaat
  VIDEO

  Zoontjes omgekomen bij brand in België, op moment dat hun moeder ze even alleen thuislaat

  Twee jongetjes van 4 en 2,5 zijn om het leven gekomen bij een hevige woningbrand in het Belgische Laken, bij Brussel. Hun moeder (33) had hen even alleen thuisgelaten om medicijnen te gaan kopen bij een apotheek verderop. Toen ze terugkwam stond haar appartement in lichterlaaie. Een onderbuurman keek nog in het brandend appartement, maar door de dikke rook zag hij de kindjes niet. ,,Hadden we ze maar horen huilen, of schreeuwen. Dan waren ze gered.”
 2. Brazilië onder druk gezet om omstreden ontbossingswet in te trekken

  Brazilië onder druk gezet om omstreden ontbos­sings­wet in te trekken

  Meerdere Europese multinationals dreigen de samenwerking met de Braziliaanse voedselindustrie te stoppen, als Brazilië doorgaat met een wet die volgens de bedrijven mogelijk meer ontbossing in het Amazonegebied in de hand werkt. De bedrijven hebben een open brief gestuurd aan de Braziliaanse regering. Het Nederlands-Belgische Ahold-Delhaize is een van de 39 ondertekenaars van de brief. Ook andere grote supermarktketens zoals Aldi en Lidl hebben hun handtekening onder de brief gezet.
 1. 'Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht
  Play

  'Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht

 2. Zondag wordt een zomerse dag
  Play

  Zondag wordt een zomerse dag