President Xi Jinping en Vladimir Poetin, tijdens hun ontmoeting in Peking, bij de opening van de Olympische Winterspelen. Een paar weken later zou Rusland Oekraïne binnenvallen.
Volledig scherm
President Xi Jinping en Vladimir Poetin, tijdens hun ontmoeting in Peking, bij de opening van de Olympische Winterspelen. Een paar weken later zou Rusland Oekraïne binnenvallen. © AP

Waarom er toch wat optimisme is over de ontmoeting van Xi Jinping met Poetin

De Chinese president Xi Jinping brengt volgende week een staatsbezoek aan Rusland. Er zijn best wel wat verwachtingen rond deze topontmoeting. De grootste vraag is of Xi alsnog kan bemiddelen in Poetins oorlog met Oekraïne.

0 reacties

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.