Volledig scherm
Illustratiebeeld © EPA

Wetsvoorstel VS maakt discriminatie van lhbti's op arbeidsmarkt mogelijk

Een nieuw voorstel van het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid zou voor bepaalde werkgevers met religieuze overtuigingen een vrijbrief zijn om te discrimineren en veroorzaakt onrust bij de burgerrechtenbeweging in de VS.

Het gaat om werkgevers die in opdracht van het ministerie projecten uitvoeren en daarvoor mensen inhuren. Tegenstanders van het voorstel zeggen dat de regel de deur wagenwijd openzet voor discriminatie van lhbti's, alleenstaande moeders, zwangere vrouwen zonder partner, atheïsten, en andere mensen waarvan de levensstijl en/of persoonlijke overtuigingen niet overeenstemmen met die van de werkgever.

Verwacht wordt dat de nieuwe regel donderdag formeel wordt gepubliceerd. De regering van Donald Trump wil voorschriften verduidelijken en maximale bescherming bieden aan werkgevers met religieuze overtuigingen. Bepaalde werkgevers, bijvoorbeeld in het onderwijs zouden op basis van hun eigen geloofsovertuigingen mensen kun aannemen en ontslaan. 

Volgens de religieuze organisaties hebben zij de bescherming nodig, omdat ze anders geen werk voor de overheid kunnen doen zonder tegen hun geloof in te gaan. ‘De regel die vandaag is voorgesteld, helpt de civiele rechten van religieuze werkgevers te beschermen’, verklaart minister van Werkgelegenheid, Patrick Pizzella.

Volgens de Human Rights Campaign (HRW), een organisatie die toeziet op onder meer de rechten van lhbti's, zal de wet ‘grote gaten slaan in de bestaande bescherming’ van homoseksuelen en andere seksuele minderheden. Een deel van de bestaande regelgeving die toeziet op het uitbannen van discriminatie, werd ingevoerd onder de voormalige president Barack Obama.

In afgelopen jaren hebben werkgevers en bedrijven meer rechten bevochten om hun religieuze overtuigingen te laten doorschemeren in hun bedrijfsvoering. Het Hooggerechtshof gaf vorig jaar een bakker gelijk die geen taart wilde maken voor een homoseksueel stel. Onder bepaalde omstandigheden kan een bedrijf ook weigeren om anticonceptie te bekostigen als onderdeel van een verzekeringspolis voor werknemers.

Het Hooggerechtshof buigt zich in oktober over de vraag of het discrimineren van lhbti’s op de werkvloer valt onder de Civil Rights Act van 1964, waarin is vastgelegd dat alle Amerikanen gelijk zijn en discriminatie op basis van onder meer geslacht, huidskleur en religie onwetmatig is. Volgens de regering-Trump valt discriminatie van lhbti's hier niet onder.

  1. Politie België: Truckchauffeur niet schuldig aan dodelijk auto-ongeluk Nederlandse vrouw

    Politie België: Truckchauf­feur niet schuldig aan dodelijk au­to-ongeluk Nederland­se vrouw

    De chauffeur van de vrachtwagen die eergisteren in het Belgische dorp Lavaux-Sainte-Anne betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk waarbij een Nederlandse vrouw om het leven kwam, treft volgens de politie geen enkele blaam. Pierre Jacob, commissaris van het politiedistrict aldaar, stelt dat de in 1961 geboren bestuurster op het gevaarlijke kruispunt een stopbord negeerde dat daar onlangs na een eerder verkeersincident was neergezet.
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.