President Joe Biden.
Volledig scherm
PREMIUM
President Joe Biden. © AFP

Zelden was een Amerikaanse president zo impopulair als Joe Biden

De Amerikaanse president Joe Biden boekt succes - en dat kan hij goed gebruiken. Amerikanen, inclusief zijn eigen partijgenoten, zijn enorm ontevreden.

 1. New York Times: nog niet alle documenten die Trump uit Witte Huis meenam zijn terecht

  New York Times: nog niet alle documenten die Trump uit Witte Huis meenam zijn terecht

  Nog altijd zijn niet alle documenten terecht die Donald Trump meenam toen hij het Witte Huis verliet, melden bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie aan The New York Times. Een topfunctionaris zou dat ook aan een advocaat van Trump hebben laten weten. Dat is volgens de Amerikaanse krant ‘de meest concrete indicatie’ dat onderzoekers sceptisch blijven over de medewerking van de oud-president bij de zoektocht naar de verdwenen documenten.
 2. Ex-militair van Poetins beruchte privéleger praat voor het eerst: ‘Geld is de enige motivatie’
  met video

  Ex-militair van Poetins beruchte privéleger praat voor het eerst: ‘Geld is de enige motivatie’

  Een voormalige militair van de Wagner-groep, een beruchte Russische paramilitaire organisatie, zegt in een eerste interview met de Amerikaanse pers dat het de leden van de groepering alleen maar om geld te doen is. ,,Er is geen andere motivatie, alleen geld. Russische vrede voor Amerikaanse dollars”, vertelt voormalig Wagner-strijdkracht Marat Gabidullin in gesprek met CNN. De huurlingen kunnen tot 5000 dollar per maand verdienen.