Volledig scherm
In het straatbeeld zijn veel minder toeristen te zien dan andere jaren. © Benny Proot

Zijn toeristen Brugge beu? ‘Het is doods in volle zomer. Nooit meegemaakt’

In de binnenstad van de Belgische stad Brugge beleven ze een bijzonder slechte start van de zomer. De lokale horeca klaagt over lege terrassen én de hotelkamers blijven in het weekend vaak leeg. Naar een verklaring is het gissen. 

Voormalig voorzitter van Horeca Brugge Karel Hessels gooide de knuppel in het hoenderhok. Met een filmpje op zijn Facebookpagina toonde Hessels - uitbater van hostel, café en restaurant Charlie Rockets - de lege straten in de avond. ,,Doods in volle seizoen. Dit heb ik in 25 jaar nog nooit meegemaakt’’, aldus Hessels.

De reacties lieten niet op zich wachten. Sterker nog: heel wat collega horeca-uitbaters in Brugge sluiten zich aan bij de mening. Zo ook één van horeca-uitbaters op de Markt, die vorige week op Facebook een bericht plaatste met een foto waarop te zien is dat geen enkele koets is uitgereden. ,,In 36 jaar nooit meegemaakt’’, klinkt het daar.

Verklaring?

Een verklaring voor het wegblijven van de toeristen is er niet. Opvallend is dat het stadsbestuur enkele weken geleden pas liet verstaan dat ze géén extra reclame meer zullen maken om dagjestoeristen richting Brugge te lokken en extra wil inzetten op verblijfstoerisme. Al laat ook die laatste categorie het nu afweten, aangezien de hotels een bijzonder lage bezettingsgraad hebben in vergelijking met andere, drukke jaren.

Bij het stadsbestuur willen ze de volledige zomer afwachten alvorens conclusies te trekken, aangezien ook augustus traditioneel tot de drukste periode behoort. 

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.