AC Milan geeft in slotfase voorsprong uit handen bij Parma

SamenvattingAC Milan heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League punten laten liggen in en tegen Parma. De ploeg van coach Gennaro Gattuso leek lang op weg naar een overwinning, maar zag de Portugees Bruno Alves in de 87e minuut alsnog gelijk maken: 1-1. 

AC Milan is nog de nummer vier van de Serie A, maar AS Roma kan zondag door te winnen bij Internazionale de vierde plaats overnemen. Die plaats, waarop ook Atalanta Bergamo en Lazio nog azen, geeft recht op deelname aan de Champions League.

Milan leek de concurrenten op achterstand te zetten nadat de Spanjaard Samu Castillejo de ploeg in de 69e minuut met een omhaal op voorsprong had gezet. De 37-jarige Bruno Alves schoot echter kort voor tijd uit een vrije trap raak. Milan komt op 56 punten uit 33 duels. AS Roma (54), Atalanta Bergamo (53) en Lazio (52) komen deze speelronde nog in actie.

Volledig scherm
© EPA
  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Video

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.