Arsenal mede dankzij eerste seizoensgoal Özil terug in linkerrijtje

VideoArsenal heeft voor het eerste sinds nieuwjaarsdag weer eens een wedstrijd in de Premier League gewonnen. Na vier remises op rij werd Newcastle United in het Emirates Stadium overtuigend met 4-0 verslagen.

De Gunners keren daardoor weer terug in het linkerrijtje. Met 34 punten uit 26 duels klimt de ploeg van trainer Mikel Arteta, dankzij een beter doelsaldo dan Burnley, naar de tiende plaats.

Tegen Newcastle, waar de langdurig geblesseerd Jetro Willems ontbrak, maakte Arsenal in de tweede helft het verschil. De Ivoriaan Nicolas Pépé gaf de assist op de openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang  en maakte er zelf 2-0 van. 

Mesut Özil, met zijn eerste doelpunt sinds april vorig jaar, en Alexandre Lacazette gaven de overwinning in de slotfase nog wat extra glans. Bij die laatste goal kwam de assist opnieuw op naam van Pépé.

Arsenal verloor sinds de komst van Arteta als nieuwe trainer pas één keer (1-2 tegen Chelsea), maar grossiert vooral in gelijkspelletjes. Maar liefst de helft van de competitieduels van de Londenaren eindigde dit seizoen in een remise.

De spelers van Arsenal vieren de 2-0 van Pepe.
Volledig scherm
De spelers van Arsenal vieren de 2-0 van Pepe. © AP
  1. 'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    'Premier League broedt op bizar plan om competitie uit te spelen’

    De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.