Volledig scherm
Pierre-Emerick Aubameyang. © AFP

Aubameyang begraaft droomtransfer naar Real Madrid

Pierre-Emerick Aubameyang is ondanks een zeer rumoerige transferzomer nog altijd speler van Borussia Dortmund. De sterspeler ging niet naar Paris St. Germain, niet naar AC Milan, ook niet naar Real Madrid en al helemaal niet naar China. ,,Het was een grote teleurstelling", zegt de spits bij de Franse radiozender Radio Monte Carlo.

Als we alle transfergeruchten rondom Pierre-Emerick Aubameyang hadden moeten geloven, mag het een wonder genoemd worden dat de 28-jarige spits uit Gabon nog bij Borussia Dortmund speelt onder coach Peter Bosz. ,,Ik had een afspraak met Borussia dat ik mocht gaan, maar dat gebeurde niet. Teleurstellend."

Opties waren er voldoende voor de topscorer van het afgelopen Bundesliga-seizoen. ,,China heb ik nooit serieus genomen. Real Madrid wilde me niet dus daar praat ik ook niet over", aldus de spits die zelf altijd gedroomd heeft van een overstap naar de Koninklijke.

Kluivert

Volledig scherm
Pierre-Emerick Aubameyang scoort de 3-0 tegen 1. FC Köln. © EPA

Paris St. Germain en AC Milan waren het dichtst bij het aantrekken van Aubameyang. Het vertrek van Patrick Kluivert als technisch directeur gooide echter roet in het eten: ,,Begin juli ontmoette ik Nasser Al-Khelaifi, de baas van PSG. Toen Antero Henrique vervolgens de nieuwe technische man werd, hoefden ze me niet meer." 
Ook een terugkeer naar AC Milan, waar hij tussen 2007 en 2011 actief was, zat er niet in: ,,Ik vond het project daar erg interessant. Maar er waren verschillende redenen waarom het niet lukte."

Ondanks de teleurstelling presteert Aubameyang ook dit seizoen uitstekend bij Borussia Dortmund. De man uit Gabon scoorde vijf keer in vijf competitiewedstrijden. Borussia Dortmund gaat ongeslagen en zonder tegengoals aan de leiding in de Bundesliga.