Bayern München dooft alle lichten van stadion tijdens Earth Hour

Bayern München deed zaterdagavond mee aan Earth Hour. De Duitse topclub meldde dat tussen 20.30 uur en 21.30 uur de verlichting van het stadion, de Allianz Arena, uit zou blijven.

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor een uur te doven. Het evenement vindt jaarlijks eind maart plaats, in het weekeinde waarin de zomertijd ingaat. Het initiatief is bedoeld om de energiebesparing te promoten.

De Allianz Arena is Europa's grootste stadion dat voorzien is van een dynamische sfeerverlichting over zijn complete buitenzijde.

De Allianz Arena van Bayern München.
Volledig scherm
De Allianz Arena van Bayern München. © AFP
  1. LIVE | Leipzig lijkt in doelpuntenfestijn tegen Köln in veilige haven

    LIVE | Leipzig lijkt in doelpunten­fes­tijn tegen Köln in veilige haven

    RB Leipzig hoopt vanavond in de 29ste speelronde van de Bundesliga de derde plek weer in te nemen. Een gelijkspel op bezoek bij nummer 11 FC Köln is genoeg om op doelsaldo weer over Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen te wippen, maar ‘Die Roten Bullen’ willen meer, want bij een zege is de achterstand op nummer 2 Borussia Dortmund nog maar twee punten. De aftrap is om 20.30 uur, mis hier niets! Tussenstand: FC Köln - RB Leipzig 2-4