Bologna-coach Mihajlovic getroffen door acute leukemie

VideoBologna-coach Sinisa Mihajlovic is getroffen door acute leukemie, zo maakte hij vanmiddag op een persconferentie bekend. De coach wacht volgens zijn artsen een zware behandeling, maar blijft vooralsnog aan als trainer. 

Mihajlovic (50) ontbrak deze week al op het trainingskamp van Bologna. Het bleek vanwege koorts te zijn. ,,Uit onderzoek is vervolgens gebleken dat ik aan leukemie lijd”, zei hij op een ingelaste persconferentie. ,,Het was een enorme klap toen ik het hoorde. Ik heb dagen gehuild, het leven flitste aan mij voorbij. Maar de tranen waren niet van angst. Ik zal deze ziekte verslaan. Ik zal het voor mezelf doen, voor mijn vrouw, voor mijn gezin, voor iedereen die van mij houdt. Ik kan niet wachten om opgenomen te worden in het ziekenhuis om gevecht aan te gaan. Het is agressief, maar te verslaan. Dat heb ik ook aan mijn spelers uitgelegd. Met de borst vooruit ga ik de strijd aan.”

Mihajlovic blijft desalniettemin aan als trainer. ,,We zullen Sinisa steunen in alles. Met de moderne technologie kan hij strijden tegen zijn ziekte en ook nog blijven werken”, aldus de Italiaanse club.

De oud-profvoetballer volgde begin dit jaar de ontslagen Filippo Inzaghi op. Mihajlovic wist Bologna vanuit de degradatiezone naar de tiende plaats in de Serie A te loodsen. Het was de bedoeling dat de voormalig bondscoach van Servië zijn contract tot medio 2022 zou verlengen bij de club van linksback Mitchell Dijks en de zomeraanwinsten Stefano Denswil en Jerdy Schouten, maar door zijn ziekte is dat nu hoogst twijfelachtig.

Volledig scherm
Sinisa Mihajlovic. © AFP