Can't get enough of this beauty 🇮🇹 🌊 @azzurri

94.1k Likes, 411 Comments - PUMA Football (@pumafootball) on Instagram: "Can't get enough of this beauty 🇮🇹 🌊 @azzurri"

Bondscoach Mancini niet blij met groene shirts Italië: ‘Ik vind het niks’

Het nationale voetbalelftal van Italië, bij thuisduels vrijwel altijd spelend in het blauw, speelt de komende wedstrijd in het kader van de EK-kwalificatie tegen Griekenland eenmalig in het groen. Die breuk met een traditie wordt niet door iedereen even enthousiast ontvangen. 

,,Ik ben misschien van de oude stempel, maar ik vind het niks”, zegt Roberto Mancini, toch de bondscoach van de Italiaanse ploeg. ,,Geef mij maar het vertrouwde blauw, of als dat echt niet kan het wit.” De bekende tv-verslaggever Bruno Vespa beweerde zelfs dat de Italiaanse bond zijn eigen geschiedenis in de uitverkoop heeft gedaan.

Poll

Wat vind jij van de groene shirts van Italië?

  • Leuk, een keer wat anders kan geen kwaad (24%)
  • Stom, Italië hoort altijd in het blauw (76%)
6397 stemmen

De voetbalautoriteiten noemen het groen echter de “kleur van de Renaissance.” Het zou de kracht van de jeugd beter benadrukken. Puma heeft de nieuwe shirts ontworpen. 

Een keer eerder speelde Italië in het groen, 65 jaar geleden in het Stadio Olimpico in Rome. Argentinië werd destijds met 2-0 verslagen 2-0. Komende zaterdag speelt Italië daar ook de wedstrijd tegen Griekenland, de ploeg van bondscoach John van ‘t Schip. Italië gaat aan de leiding in groep J met 18 punten na zes duels. Griekenland staat vijfde met vijf punten na zes duels. 

#repost @pumafootball ・・・ A New Wave Rises 🇮🇹 Introducing @azzurri new kit, straight from the Renaissance. Available now.

13.1k Likes, 205 Comments - FIGC Vivo Azzurro - Nazionale (@azzurri) on Instagram: "#repost @pumafootball ・・・ A New Wave Rises 🇮🇹 Introducing @azzurri new kit, straight from the..."

De Italiaanse spits Ciro Immobile in het nieuwe shirt van Italië.
Volledig scherm
De Italiaanse spits Ciro Immobile in het nieuwe shirt van Italië. © Getty Images
Roberto Mancini, de bondscoach van Italië.
Volledig scherm
Roberto Mancini, de bondscoach van Italië. © Getty Images
  1. De zes meest adembenemende galavoorstellingen van 'de beste ploeg ooit’
    Barça onder Guardiola

    De zes meest adembene­men­de galavoor­stel­lin­gen van 'de beste ploeg ooit’

    'De beste ploeg ooit’, zo wordt het FC Barcelona in de jaren onder Pep Guardiola vaak beschouwd. Vandaag is het exact elf jaar geleden dat Guardiola met zijn tiki-takavoetbal de wereld én de Champions League veroverde, morgen is het negen jaar geleden dat ze dat opnieuw deden. Jarenlang speelden de Catalanen veel ploegen tureluurs. Dit zijn de zes beste wedstrijden uit het Guardiola-tijdperk.