Volledig scherm
Michael O'Neill © BSR Agency

Bondscoach Noord-Ierland: Oranje staat onder zware druk

Oranje staat in aanloop naar het kwalificatieduel met Noord-Ierland onder zware druk. Dat zegt Michael O'Neill, de bondscoach van de Noord-Ieren. ,,Nederland heeft het EK van 2016 en het WK van 2018 gemist. Daarom moet het zich nu wel kwalificeren. Dat leidt ongetwijfeld tot extra spanning."

Vooralsnog doet Noord-Ierland na vier overwinningen en een nederlaag (tegen Duitsland) goed mee in de poule. Het land heeft echter nog een zwaar programma te gaan, te beginnen met de ontmoeting van donderdag in Rotterdam tegen Nederland.

O'Neill ziet kansen in de Kuip. ,,Het huidige Oranje heeft nog niet de ervaringen van eerdere topteams van Nederland. Het elftal moet nog groeien. Misschien kun wij van dat gegeven profiteren."

  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.