Volledig scherm
Peter Bosz. © Getty Images

Bosz gaat voor Champions League: ‘Daar had niemand het over’

Vierde plekPeter Bosz weet wat zijn Bayer Leverkusen te doen staat in de laatste speelronde van de Bundesliga. ,,We moeten winnen, daar draait alles om. En als het even kan, met veel doelpunten verschil'', zei Bosz een dag voor de slotwedstrijd tegen Hertha BSC.

De ploeg van Bosz staat nu op de vijfde plaats met 55 punten (+13), evenveel als Borussia Mönchengladbach dat op basis van een iets beter doelsaldo (+15) de felbegeerde vierde plek inneemt. De top vier plaatst zich voor de Champions League. ,,Toen ik in januari begon, sprak niemand daarover. Ik ben dus sowieso tevreden dat we überhaupt al over deze kans kunnen praten. Nu willen we het halen ook'', aldus Bosz.

Borussia Mönchengladbach ontvangt Dortmund en Frankfurt gaat naar München. ,,We horen wel hoe het daar gaat. Het belangrijkste is dat we zelf winnen", aldus Bosz. ,,Je kan wel tien scenario's bedenken over wat er kan gebeuren, maar dat heeft toch geen zin.”

Of er extra druk op zijn ploeg ligt? ,,De druk is er altijd. Maar we bepalen zelf hoeveel druk we onszelf opleggen. Ik zoek altijd naar de balans in mijn elftal, ook als mijn team te euforisch is. 

Beslissing

Onderin de Bundesliga zijn alle beslissingen al gevallen, maar bovenin ligt bijna alles nog open. De titelstrijd tussen Bayern München (75 punten) en Borussia Dortmund (73) wordt zaterdag beslist. Achter RB Leipzig (66) strijden Gladbach, Leverkusen, Eintracht Frankfurt (54), VfL Wolfsburg (52), Hoffenheim (51) en Werder Bremen (50) om de resterende Europese tickets.